català español français english Dilluns, 21 de maig de 2007
INICI ADRECES I TELF FORUM DE DEBAT POSTAL VIRTUAL CONTACTAR
Ajuntament
Totes les administracions
Impulsat per AOC


Diumenge 13 de maig

XVI marxa popular

El diumenge 13 de Maig, la Comissió organitzadora de la marxa popular "LA MARXOSA", portarà a terme la seva marxa numero 16.
Enguany, sortirem de la plaça major del bonic poble d'Oix en direcció als Alous i la Ferreria. Pujarem per la pista vella cap a l'antic i enyorat hostal de Pineda, des d'on hi ha unes magnífiques vistes d'Oix. Des d'aquí, un camí ens menarà al Coll del Marcer o Pla de la Costa, passant per la banda de l'obaga del Montpetit. Continuarem cap a la casa de la Costa, ja en plena falda del Montmajor i seguirem per un camí que arrenca de la casa en direcció a ponent, començant-se a enfilar primer suaument i després de manera molt costeruda fins al capdemunt d'aquesta muntanya. L'aeri cim de Montmajor és allargassat, cantellut i des dels seus 1075 metres es gaudeix d'una bona perspectiva dels pobles de Pera, Beget i Oix.

La baixada del cim la farem en direcció a ponent, passant primer pel coll de Galtés, més avall pel de Toralloles i finamlent pel de Reverter, Continuarem baixant, passant molt a prop de Can Biel, que queda tapada per la vegetació, i arribant tot seguit a La Coromina, molt encetadament restaurada. Aquesta masia serà el punt escollit per donar el ja més que merescut esmorzar. El podrem assaborir gaudint de les vistes de la Vall del Bac i del seu famós hostal, a tocar gairabé del lloc on ens trobem.

Després d'esmorzar, agafarem la carretera fins al Molí de la Coromina, que és també restaurada de nou. D'aquí, seguirem cap a l'espectacular i panoràmic estret del Bo del Quer en direcció al Saguer de Pera, masia on finalitza el tram més impressionant d'aquest engorjat. Davallarem en llargues ziga-zagues cap a la riera i ens acostarem a la Caseta, que quedarà a la nostra dreta i una mica enlairada. Seguirem fins a passar per sota de cal Quic per agafar la pista que baixa del Coll del Marcer o Pla de la Costa, i passarem, despres de creuar la riera, pel costat del Forn, des d'on encetarem un llarg tram que planeja per la vora de conreus i pastures fins apassar a prop del Costejà. En aquest punt, seguirem carretera vella que ve de Pera, passant tot seguit per darrera de la Rodeja i del Vilar, des d'on arribarem en un parell de minuts novament a la plaça d'Oix.

LLOC DE SORTIDA/ARRIBADA:
Oix (poble de l'Alta Garrotxa); davant de l'esglèsia de ST. Llorenç. L'aparcament de vehicles, es farà a la zona d'esbarjo situada a l'entrada del poble.

Horaris:
INSCRIPCCIONS: A partir de les 6:15
SORTIDA: A les 7:00
ARRIBADA PREVISTA: Entre les 12:30 i les 13:00
TEMPS MARXA EFECTIU: De 5,0 a 5,5 hores aprox.

QUOTA DE PARTICIPACIÓ: 5€ per persona

Telèfon per a informació: 696041689 David. truqueu de 19:00 a les 21:00

  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLIT DE LA ROCA
Plaça de Sant Roc, 2 - 17856 Castellfollit de la Roca - Tel. 972 29 40 03 - Fax: 972 29 41 78 - castellf@ddgi.es

NOTA LEGAL