català español français english Dimarts, 03 de febrer de 2015
INICI ADRECES I TELF POSTAL VIRTUAL CONTACTAR

Perfil de contractantAjuntament
Totes les administracions
Impulsat per AOC[Efact]
[Xaloc]
[Logo enotum]
[Logo twitter PETITA]

30 d'agost de 2012

Girona territori cardioprotegit

[Territoricardioprotegit GRAN]

Dipsalut a instal.lat dos desfibriladors a Castellfollit

La Diputació de Girona, a través de Dipsalut, ha instal·lat dos desfibril·ladors a Castellfollit de la Roca. Un es pot trobar a la torre del rellotge i l'altre a l'entrada de la piscina.

Com s’ha d’actuar en cas de trobar-nos davant una possible parada cardíaca?

En cas de trobar-nos davant una possible parada cardíaca, cal seguir els passos següents (l’anomenada “cadena de supervivència”):

  1. Cal apropar-nos a la víctima i comprovar si està conscient i si respira. Una bona manera és parlar-li per veure si reacciona i apropar la cara a la seva boca per determinar si respira.
  2. Cal demanar ajuda a les persones que hi ha a la vora i trucar al telèfon d’emergències: l’112. És recomanable realitzar aquesta acció mentre ja es va a buscar el desfibril·lador més proper. Si algú ens està ajudant, el millor és que cadascú faci una cosa.
  3. Un cop som davant el desfibril·lador (DEA), hem d’obrir-ne la caixa amb decisió, agafar-lo i córrer per portar-lo fins on és la víctima. En cas que no s’hagi pogut trucar a emergències, ens hi podem comunicar des de la mateixa columna del DEA.
  4. Un cop som al lloc dels fets, hem d’obrir la tapa de l’aparell i escoltar i anar seguint les instruccions que ens dóna la locució.
  5. El primer pas és descobrir el pit de la víctima
  6. Després, cal agafar els pegats (els elèctrodes), desenganxar-los i col·locar-los sobre el tors de l’afectat. Un, el que es prefereixi, s’ha de posar a la part dreta, sobre el pit (per sobre el mugró). L’altre, va a l’esquerra, per sota el pit, a la zona de les costelles.
  7. Quan l’aparell ens ho indiqui, ens hem d’apartar de la víctima per tal que el DEA doni la descàrrega elèctrica.
  8. Si la persona recupera la consciència, només ens queda esperar els serveis mèdics. Sinó, és així, el DEA segueix monitoritzant el pacient i indicant-nos els passos a seguir. L’aparell determina si calen noves descàrregues i, de ser així, les va administrant, sempre amb previ avís. Les persones que en tinguin nocions, poden fer massatge cardiorespiratori entre una i altra descàrrega.
  9. L’últim pas, és esperar l’arribada de l’assistència mèdica i explicar-los la situació. Ells s’enduran el DEA ja que conté informació de les constants del pacient. El proveïdor del servei reposarà l’aparell en menys de 24 hores ja que ha rebut una alerta indicant-li quin DEA s’ha utilitzat.


Més informació a http://www.gironaterritoricardioprotegit.cat/
 

  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLIT DE LA ROCA
Plaça de Sant Roc, 2 - 17856 Castellfollit de la Roca - Tel. 972 29 40 03 - Fax: 972 29 41 78 - ajuntament@castellfollit.cat

NOTA LEGAL